Een bijzondere uitgave van een Chateau dat de Vughtse Wijnkoperij in 2017 heeft bezocht en een warm hart toedraagt. Een uniek cadeau, een mooie bewaarwijn, of een prachtige aanvulling voor je wijncollectie. We hebben slechts een beperkte voorraad van deze wijn, maar voor de echte liefhebbers is dit een unieke kans.
Dit is de
11e moderne versie van Château Palmer's "Historical XIXth Century Wine," een blend van Bordeaux en Syrah uit de Rhônevallei. Château Palmer creëerde deze blend als eerbetoon aan de tijd waarin Bordeaux-eigenaren vaak Syrah toevoegden om hun Cabernet een boost te geven. Syrah geeft de wijn een zachte rijkdom, brede tannines in de mond, en hartige aroma's van truffel en zwarte peper. Het percentage bedraagt 49% Merlot, 39% Cabernet Sauvignon en 12% Syrah. De productie bedraagt slechts 3000 flessen.
Al sinds 1960 behoren de wijnen van Château Palmer tot de allerbeste van Margaux. Anno 2015 is Palmer in zekere zin een buitenbeentje als het op druivenrassen aankomt. De aanplant omvat namelijk een voor de Médoc ongebruikelijk hoog aandeel van bijna 50 procent merlot. Exportdirecteur Chris Myers spreekt van een, dankzij de Cabernet-bodem, ‘vrouwelijke’ merlot – in tegenstelling tot de krachtpatser merlot van de Rechteroever – die bij Palmer wordt gewaardeerd om zijn vulling in het middenpalet van de smaak. In de assemblage zijn cabernet sauvignon en merlot doorgaans aan elkaar gewaagd. Van de cabernet franc als aanvullend ras is al in 1998 afscheid genomen, maar petit verdot wordt nog in kleine hoeveelheden gebruikt, meestal voor de grand vin en heel af en toe voor de basiswijn Alter Ego.
Directeur Thomas Duroux was de aanstichter van de ommezwaai naar biologisch-dynamisch werken en een bijbehorende certificering. Het wijnhuis doet dat met volle toewijding, maar omarmt tegelijkertijd voortdurend de nieuwste technologische innovaties.