Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij!: Pelaverga van Luigi Einaudi
2024-06-04
Over 2 weken start de Italië cursus weer! We maken graag met jullie een ‘wijnreis’ door Italië en vinden het leuk om de diversiteit aan inheemse druivenrassen en wijnstijlen te laten proeven. Minder bekende maar ook de bekende druivenrassen. Zo ook de Pelaverga druif van Luigi Einaudi, welke wij onlangs aan ons assortiment hebben toegevoegd, is een wat onbekendere druif. Een wijn die zeker niet mag ontbreken bij de Italië cursus!

De Luigi Einaudi Pelaverga is gemaakt van een rode druivensoort die alleen in de DOC Verduno voorkomt en sinds 1995 is dit een officiële D.O.C.
De pelaverga piccolo om exact te zijn, niet te verwarren met de pelaverga grosso die nabij Turijn groeit, is een relatief onbekend druif die zeer geliefd is bij de lokale bevolking. Qua smaak en complexiteit ligt hij tussen de pinot noir en de vernatsch druif uit Alto Adige. Hij is licht gekleurd en heeft een goede balans tussen structuur en intensiteit.

Na de oogst worden de druiven vergist en de wijn rijpt in roestvrijstalen tanks gevolgd door een korte flesrijping. Het geeft de wijn een fris en fruitig aroma van aardbei, framboos en rode besjes met intens peperige tonen. Een spannende balans tussen zuren en tannines. Licht gekoeld geserveerd heerlijk bij pastagerechten met champignons, klein wild en gevogelte.
 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency