Dit is het mini privé project van
Pépé Galante, één van
Argentinië ‘s meest gelauwerde
topoenologen. Naast de 2 fantastische rode wijnen, hoofdzakelijk op basis van Malbec, maakt Galante in zéér beperkte oplage een top Chardonnay. Het is onder meer Pépé Galante die in 1990 Argentinië op de wijnwereldkaart heeft geplaats met een door hem gevinifieerde Chardonnay die critici deed verbazen. Pépé's echtgenote Betty is verliefd op grote Chardonnay en heeft sindsdien niet afgelaten haar man te motiveren om haar lievelingswijn te maken.
Uiteraard wilde Pépé enkel het beste en deze Puramun 'Reserva' Chardonnay is zijn eerste wijn van zijn privéproject. Het fruit van deze uitzonderlijke wijnen Chardonnay & Malbec reserva komen van Paraje, Altamira's koele, high-altitude Uco Valley terroir.
Groots en stijlvol!
In de geur van de Chardonnay aroma’s van rijpe perzik, ananas, grapefruit en citroenschil. De neus is vol en intens, met tonen van vanille en hout, afkomstig van het rijpingsproces in Franse eikenhouten vaten. In de mond is deze wijn fris en fruitig, met levendige zuren die zorgen voor een perfecte balans tussen het fruit en de houttonen. De smaken van perzik, abrikoos en citrusvruchten komen mooi naar voren en geven de wijn een heerlijke complexiteit. De afdronk is lang en verfrissend, met een subtiele hint van vanille en toast.
Serveer met talloze gerechten als risotto met zeevruchten, schotel van kip met romige gratin, tomaten en dragon, stoofschotel van kippendijen met aardappels, fried chicken, kreeft met basilicum mayonaise of hartige pompoentaart.
In de geur van de Malbec aroma’s van van zwarte bessen, pruimen en kersen, met subtiele tonen van vanille en eikenhout. In de mond is deze wijn vol en rijk, met intense smaken van rijp rood fruit, chocolade en koffie, die worden ondersteund door stevige tannines en een goede zuurgraad. De afdronk is lang en kruidig, met een mooie balans tussen fruit en hout.
Serveer met Argentijnse beef chimichurri, risotto met paddenstoelen, wilde eend of gekonfijte eendenbout, gebraden lamsbout met rozemarijn en knoflook of ribbetjes van de bbq.