Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Raats Family | Cabernet Franc | Stellenbosch | Zuid-Afrika
2021-02-09

Terwijl wij genieten van de sneeuw, wordt in Zuid-Afrika volop geoogst! Zo ook bij Raats Family Wines
Het wijnhuis Raats heeft zich helemaal geconcentreerd op twee druiven, Cabernet-Franc voor rood en Chenin-Blanc voor wit. 
In een online tasting in oktober 2020 maakten wij kennis met wijnmaker Bruwer Raats en hebben we indruk gekregen van zijn enorme passie en gedrevenheid!

De Cabernet-Franc is een bijzondere druif. In Frankrijk staat hij vooral aangeplant in de Loirestreek, waar hij echter niet elk jaar volkomen rijp wordt. 
In het klimaat van Stellenbosch blijkt hij het perfect te doen. Het is de ideale combinatie van veel zon en frisheid van het de nabije zee die hem zo goed doet. 

Na de oogst krijgt de wijn extra kleur en diepte door een inweking van vijf dagen op de schillen, voordat de eigenlijke gisting begint. De wijn rijpt op Frans eiken van hoge kwaliteit, waarvan 30% nieuw, gedurende zestien maanden, waarin harmonie wordt bereikt tussen hout en fruit. 

Krachtige geur, kruiden, zoete pruimen, kersen en bosbessen, vanille, kaneel en kruidnagel, breed en complex, met een mondvullendesmaak, kruidig, sap en fruit, kersen, rijpe tannines, frisheid, levendig, chocola, pruimen en vanille, met een bijzondere lengte, opwekkend. Op zijn best met krachtige gerechten, tournedos rossini, lamsvlees van de grill, gerijpte kazen.

2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency