Met de feestdagen hebben we weer veel mooie wijn- en spijsadviezen mogen geven. Deze
Sémillon is ook een ware foodwine! Bordeaux is de thuisbasis van Sémillon, vooral in Sauternes en Graves, waar zowel droge als zoete stijlen worden gemaakt. Maar tegenwoordig wordt de druif ook op andere plekken aangeplant, waaronder
Zuid-Afrika. Sémillon is een unieke druif die fijnproevers en wijnliefhebbers weet te verrassen.
Radford Dale werd in 1998 opgericht door Ben Radford en Alex Dale, pioniers van de Zuid-Afrikaanse wijnrevolutie. Het wijnhuis, met wijngaarden in Stellenbosch en Elgin, produceert sinds de aankoop van een Organic Estate 100% biologische wijnen. Druiven zoals chenin blanc, pinot noir, syrah en gamay worden duurzaam verbouwd op arme schaliegrond.
De Sémillon, een historische Kaapse druif (ook wel "Groendruif"), wordt op natuurlijke wijze vergist in gebruikte Franse eikenhouten vaten en rijpt 10 maanden 'sur lie'. De wijn biedt aroma’s van grapefruit, marmelade en Kaapse kruisbes, met een romige smaak en lange afdronk. Karaferen aanbevolen.
Serveer met mooie gastronomische gerechten als geroosterde groentetaart met verse geitenkaas met komijn, tarbot met dragon beurre blanc, vispastei, geroosterde zeeduivel met girolles of varkenskarbonades met venkel en dille of langzaam gegaarde varkenswangen.