Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij! Rivaner uit Luxemburg
2024-05-21
In de winkel merken we wel dat er weer heerlijk volop witte asperges worden gegeten! En laten wij nu een leuke nieuwe aanwinst hebben waarvan je lekker kan genieten met asperges. Rivaner uit Luxemburg van het wijnhuis Caves Gales, waarvan we de mousserende wijn al een lange tijd in ons assortiment hebben.

Een echte ‘cool-climate’ wijn! Een wijn met fraîcheur en barstensvol energie.
Luxemburg is een van de kleinste en koudste wijnlanden ter wereld. De wijngaarden liggen aan de westkant van de rivier de Moezel, aan de grens met Duitsland. Ze maken daar al sinds de middeleeuwen wijn van de elbling druif maar vandaag de dag zien we veel meer druivenrassen, waaronder dus de rivaner.

De rivaner, ook wel Müller-Thurgau is een zeer toegankelijke druif die een mooie kruidigheid geeft. Lichtvoetig en elegant met gele appel, citrusfruit en meloen. Levendig en gebalanceerd met een lange afdronk.

De wijnen van Caves Gales zijn afkomstig van de beste wijngaarden die in een smalle strook langs de Moezel liggen in zuidelijke en zuidwestelijke richting. De druivensoorten die er staan aangeplant, zijn hoofdzakelijk wit en bestand tegen het noordelijke klimaat: riesling, auxerrois, rivaner, elbling, pinot blanc en pinot gris.

Een ideaal aperitief met hoge doordrinkfactor. Heerlijk bij asperges, salades en fruits de mer.
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency