Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Robert Ampeau Pommard 1995 & Volnay 1e Cru “Santenots” 1996
2021-10-05
Als je Ampeau zegt, weet een wijnfanaat dat op waarde te schatten. De wijnen van Ampeau zijn zeer bijzonder, er zijn geen wijnen die zijn niveau evenaren. Speciaal aan Ampeau is dat hij zijn wijnen niet jong verkoopt. Ampeau geeft er de voorkeur aan zijn wijnen pas uit te leveren op het moment dat de wijnen echt op dronk zijn. Dit resulteert dan ook in wijnen die al tertiaire aroma’s hebben ontwikkeld, voor onze klanten dus de gelegenheid om dit te proeven en ervaren!

Bij de Vughtse Wijnkoperij krijgen we vaker de vraag naar gerijpte wijnen, voor een speciaal moment of bijvoorbeeld als geboortewijn.
Er zijn helaas niet veel producenten die hun wijnen zo laat pas uitleveren, wat deze wijnen enorm bijzonder en exclusief maakt. We hadden al eerder witte wijnen van Ampeau maar hebben onze zinnen nu gezet op 2 erg mooie rode wijnen wat ook goed past nu in het seizoen. Want we maken met dit weer ook weer fijne herfstgerechten zoals risotto met diverse paddenstoelen, pompoenquiche of jachtschotel. Met al deze herfstgerechten weet de Pinot Noir druif wel raad.
In ons assortiment hebben we opgenomen ‘’Pommard 1995’’ en ‘’Volnay 1e Cru “Santenots” 1996’’ beide wijnen uit de Côte de Beaune Bourgogne. ‘Santenots’ is een hoog aangeschreven Premier Cru-wijngaard die valt onder de appellatie Volnay. De wijngaard van 22.73 ha ligt op een steile midden helling van de op het oosten gerichte heuvel van de Côte d'Or (hoewel hier iets zuidoostelijk) boven het vlakkere land eronder.

Leuk weetje is dat de gemeente Volnay maar 1.3 km verwijderd is van Pommard maar een totaal andere stijl wijn produceert, namelijk veel zachter en eleganter. De wijnen uit Pommard zijn veel stoerder!
Dus aan jullie ga je voor elegant, verfijnd en puur? Kies je voor de Volnay of liever een krachtigere Pinot Noir met meer body en stevigere tannines dan ga je voor de Pommard. Beide wijnen uiteraard ontwikkeld wat de wijnen automatische zachter maakt in smaak en andere aroma’s geeft!
Proef, ervaar & beleef!

 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency