Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Rolf Binder | Halliwell | Barossa | Australië
2020-03-24
Rolf Binder viert in 2020 zijn 40ste jaar als wijnmaker op het familiedomein Veritas. In al die jaren is hij erin geslaagd het kwaliteitsniveau op te trekken van goed naar exceptioneel. Hoofdreden van het succes is zijn persoonlijke relatie wijngaard – wijn. Zijn visie is simpel en rechtlijnig; grote wijn maken begint in de wijngaard. Rolf kent zijn wijngaarden door en door.
Waar vele wijnboeren in Barossa Valley vaak lompe, zwoele wijnen vinifiëren slaagt Binder er jaar na jaar in een goede portie elegantie en frisheid te combineren met de prachtige typische rijkdom en complexiteit van Barossa. Deze Halliwell is de betere instapwijn van het domein en oh zo fantastisch lekker. In de neus bosbessen, framboos, kersen, kruiden en mooi geïntegreerd hout. Nadien krijg je een volle, sappige wijn met een heel rijp geconcentreerd smakenpallet (bramen met florale viooltjestoets en melkchocolade), soepele tannines en een fluweelachtige, rijke ge-concentreerde afdronk. Proberen! Rolf Binder viert in 2020 zijn 40ste jaar als wijnmaker op het familiedomein Veritas. In al die jaren is hij erin geslaagd het kwaliteitsniveau op te trekken van goed naar exceptioneel. Hoofdreden van het succes is zijn persoonlijke relatie wijngaard – wijn. Zijn visie is simpel en rechtlijnig; grote wijn maken begint in de wijngaard. Rolf kent zijn wijngaarden door en door.
Waar vele wijnboeren in Barossa Valley vaak lompe, zwoele wijnen vinifiëren slaagt Binder er jaar na jaar in een goede portie elegantie en frisheid te combineren met de prachtige typische rijkdom en complexiteit van Barossa. Deze Halliwell is de betere instapwijn van het domein en oh zo fantastisch lekker. In de neus bosbessen, framboos, kersen, kruiden en mooi geïntegreerd hout. Nadien krijg je een volle, sappige wijn met een heel rijp geconcentreerd smakenpallet (bramen met florale viooltjestoets en melkchocolade), soepele tannines en een fluweelachtige, rijke ge-concentreerde afdronk. Proberen!
2020® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency