Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Rosé Fumé van Knipser!
2022-04-19
Bij de Vughtse Wijnkoperij zijn we erg blij met Knipser in ons assortiment. De wijnen uit de Pfalz zijn vaak de meeste volle wijnen uit Duitsland.
Verklaarbaar ook omdat de Franse Elzas ten zuiden ligt van de Pfalz.

Riesling is de meest aangeplante witte druif in de Pfalz. Maar het
leuke is in de Pfalz begint en eindigt het verhaal niet met Riesling. Pinot-variëteiten maken grote vooruitgang in de regio en Scheurebe heeft een reputatie voor zoete wijnen in de Pfalz die teruggaat tot de jaren 1940. Sauvignon Blanc zelf maakt zijn opwachting in de regio en in de portefeuilles van veel grote producenten, vanwege een binnenlandse interesse in de druif. Er is zelfs een kleine productie Sangiovese aangepland in de regio; naast enkele amandel- en citroenbomen herinnert de aanwezigheid van een centrale Italiaanse rode variëteit eraan dat het klimaat in de Pfalz echt een beetje warmer is.

Knipser is sinds 1876 een familiebedrijf in Laumersheim en ligt in het noorden van de Vorderpfalz tussen Grünstadt en Bad Dürkheim. De wijngaarden bevinden zich in Laumersheim, Großkarlbach en Dirmstein met een totaal wijngaardareaal van 75 hectare.

Voor het eerst brengt Knipser een rosé op de Nederlandse markt. Naomi proefde de rosé van Knipser al in 2016. Dus lang gewacht… maar daar is de rosé eindelijk!

De Fermentatie en de daaropvolgende rijping (op de lee) vind plaats in grote en kleine houten vaten en duurt tot Juni. Een krachtige Rose met fruitig en fijn kruidige tonen vanuit het hout. Voornamelijk uit de sap extractie van de druiven bestemd voor de rode topwijn Cuvée X (Cabernets en Merlot).

Serveer deze rosé met verse tonijn, gerookte zalm of als begeleider bij fruits du mer. Salades als niçoise , geitenkaas met appel en walnoot. Ook vlees bereidingen als dungesneden fricandeau en rosbief.
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency