Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Saint Clair Marlborough Sauvignon Blanc
2022-03-22
In de winkel krijgen we veel vraag naar Sauvignon Blanc specifiek uit Marlborough, Nieuw Zeeland. De slechte oogst en hoge productiekosten hebben ervoor gezorgd dat er helaas maar weinig van deze mooie wijnen in Nederland beschikbaar is. Gelukkig hebben we bij de Vughtse Wijnkoperij een nieuwe Marlborough Sauvignon Blanc aan ons assortiment toegevoegd.

Saint Clair is vernoemd naar James Sinclair, die verantwoordelijk was voor de eerste nederzettingen in Blenheim, Nieuw-Zeeland, de thuishaven van het wijnhuis op het Zuidereiland. Opgericht in 1978 behoort het familiebedrijf tot de pioniers op het gebied van wijnbouw in Marlborough. Vandaar dat de link met pionier James Sinclair al snel werd gelegd. Saint Clair bezit ruim 270 hectare wijngaarden in Marlborough op het Zuidereiland, en in Hawke’s Bay op het Noordereiland.

De oprichters van het wijnhuis zijn Neil en Judy Ibbotson. Saint Clair is enorm populair onder wijncritici, vanwege hun terroir wijnserie ‘Pioneer Block’ gevolgd door een wijngaardnummer. Hiermee heeft Saint Clair het terroir van Nieuw-Zeeland op de kaart gezet.

Het is de missie van Saint Clair om wijnen van wereldklasse te maken, die de verwachting van de consument ten alle tijde waarmaken. Naast de moderne stijl van wijnmaken staat Nieuw-Zeeland bekend als het meest duurzame wijnland ter wereld, waar 94% van alle wijnhuizen duurzaam opereert. Ook Saint Clair streeft in alle opzichten duurzame wijnbouw na.

Deze Sauvignon Blanc is Afkomstig van verschillende wijngaarden in Wairau, een sub gebied van Marlborough in Nieuw-Zeeland. Na de oogst worden de druiven geperst, waarbij contact met de schilletjes zoveel mogelijk wordt vermeden. Het sap wordt koud vergist in RVS-tanks om hun frisheid te behouden.

Kleur van de wijn is citroengeel met aromatische aroma’s van kruisbessen en passievrucht, citrus als grapefruit en limoen. De smaak is speels opwekkend en verfrissend met een fijne ziltigheid en kruidigheid in de afdronk. Serveer bij de Thaise keuken als kippensoep met kokos en koriander, pad thai met garnalen, lichte rode curry of viskoekjes.
 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency