Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij : sappige Mencia uit de Bierzo – Spanje !
2024-04-02
Wel eens van de Mencia druif gehoord? Nee? Dat is dan niet verwonderlijk, Mencia groeit namelijk alleen in Spanje en Portugal op het Iberisch schiereiland.

Mencía (uitspraak ook wel "Men-thee-ah") is een rode wijndruif met een medium body die wijnen van hoge kwaliteit produceert met aroma's van bloemen en rood fruit. Wat Mencía bijzonder maakt, is dat hij het vermogen heeft om te rijpen, net als andere goede wijnen, en dat hij rijke aroma's in het glas biedt. Als je van wijnen houdt met lichte zachte tannine (mits geen lange houtrijping) zoals Pinot Noir, Gamay en Schiava dan is Mencía zeker een leuk alternatief en het onderzoeken waard!

Martin Codax geniet grote faam als producent van heerlijke Rias Baixas. De afgelopen jaren is daar de productie van wijnen uit Bierzo bij gekomen, iets meer landinwaarts, richting León.

Bierzo is dé streek voor rode wijnen op basis van de lokale mencia. In dit heerlijke koele klimaat levert deze druif heerlijke fruitige en soepele wijnen op.

De wijn ondergaat een korte rijping (twee maanden) op eiken barriques, die niet ten koste gaat van het heerlijke fruit. Elegante wijn met veel fruit maar ook een goede structuur!

Een hoge fruitintensiteit van rijp bosfruit als bramen, bosbessen en frambozen met een  ondersteunende hartigheid en florale toets van violet.
Een wijn die je helemaal inpakt! Sappige smaak met mooie krachtige zuren, ronde structuur met veel lengte.

Heerlijk om zo te drinken (zelfs gekoeld ook lekker!) maar serveer ook bij diverse gerechten als Coq au vin, Otto lenghi kruidige gerechten met tomaat en pasta’s, pancetta (buikspek) Chinese Char Siu of charcuterie met salami en prosciutto en bij gerijpte kazen.
 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency