Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Saumur Champigny van Marc Brédif
2022-04-05
Gezien het druilerige weer, een geschikt moment om deze mooie Saumur-Champigny in de schijnwerpers te zetten.

De langste rivier van Frankrijk  'de Loire', verbindt niet alleen de mooiste kastelen maar ook tal van wijngemeentes die worden verdeeld in verschillende regio’s. Saumur-Champigny is de beroemdste rode wijn van de regio Saumur. De wijngaarden bevinden zich op enkele kilometers afstand van het charmante plaatsje Saumur, vooral bekend om zijn fraai gelegen middeleeuwse kasteel.

Voor de opwarming van de aarde kenmerkten de Cabernet Franc wijnen zich door een hoge zuurgraad. Lange warme zomers zijn niet gebruikelijk in de Loire waardoor de rode druif niet voldeed aan de gebruikelijke verwachting van bijvoorbeeld alcohol en tannine. Maar door de klimaatverandering en beter wijngaardbeheer zien we vandaag de dag rijpere stijlen Cabernet Franc.

Wereldwijd is er slechts een ruime 54.000 hectare aangeplant van de Cabernet Franc druif. Deze druif kent een geheel eigen karakter, voor de liefhebber die van elegante, terroirgedreven en complexe rode wijnen houdt. Het is geen wijn, voor iemand die van zwoele jamachtige geuren en zware smaken valt.

Marc Brédif is één van de oudste huizen in de Loire sub-regio ‘Touraine’, opgericht in 1893 als Château les Roches en wereldberoemd door de productie van exceptionele Vouvray en Chinon wijnen. In 1919 kocht Marc Brédif het château en vernoemde het bedrijf naar zichzelf om de overname te benadrukken. Het is een ‘landmark’ in de Loire. De kelders van Brédif behoren tot de grootste en oudste van de regio.

Beauregard Saumur-Champigny Vieilles Vignes is een hoogwaardige wijn, gemaakt van oude wijnstokken, 100% Cabernet Franc. De kleur is donkerrood. Een verfijnde, elegante neus met aroma's van strak rijp fruit en een subtiele houttoets. De smaak is een perfecte combinatie van stevigheid en finesse, concentratie, evenwicht en veel lengte.

Serveer met geroosterde kalkoen met crème fraîche en rozemarijn, lamsrack met kruidenkorst en heerlijk met gevogelte als eendenborstfilet met cranberrysaus, gebraden patrijs met rodekool en jeneverbessensaus of fazant met saus van granaatappel.
 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency