Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Serendipity Pinot Noirs!
2020-08-19
Veel mooie verhalen beginnen met een droom. Een droom om iets te creëren, iets te ontdekken of om een verschil te maken. Niet iedereen bewandelt de weg van droom naar werkelijkheid. Omdat die weg vaak lang is en vol hobbels. Monique Breuer durfde de stap te zetten om haar droom na te jagen. Een eigen wijn maken, is beslist geen kleinigheid. Van een opleiding tot vinoloog tot werken op een wijngaard, er moesten nog heel wat hobbels genomen worden. Monique liet zich echter niet weerhouden door alle beren op de weg. Haar motto: Let it go and let it flow; het begin van een prachtige wijnreis met de realisatie van de droomwijn: Pinot Noir Serendipity. De Serendipity staat voor vol gaan voor je passie. Dan rolt het pad dat je moet gaan zich voor je uit. Zonder krampachtig zoeken, vind je de weg en word je omgeven door de onzichtbare Serendipity flow. De droom van Monique is stap voor stap te groeien naar een serie van Pinot Noirs van 6 verschillende continenten. Met Duitsland en Zuid-Afrika als herkomst is een mooie start gemaakt.

In het glas is de Serendipity Blanc de Noir licht, goudgeel gekleurd met levendige aroma's van fris, zacht, geel fruit, abrikoos, iets kers en granaatappel. In de geur besjes en frambozen, ook een romige toets en iets kruidigs. Fruitige en volle aanzet, licht tannine en koolzuur. De smaak is romig, mooi zuiver en droog met verfijnd een combinatie van fris geel fruit en mooie indrukken van mineraliteit. Lekker bij asperges, verfijnde Mediterrane gerechten, 
gebakken witvis, kip, kalkoen, vegetarisch.

Serendipity Spätburgunder is een fantastische Duitse stijl Pinot Noir. Veel sap en bessige tonen in de aanzet. Tanninestructuur is verfijnd, veel tonen van fruit en iets gebrands. Drink deze rode wijn op een temperatuur van 12-14°C. Deze Spatburgunder is lekker bij tonijn, bij gevogelte, bij paddestoelen en bij wilde eend.

De Pinot Noir Serendipity was de eerste wijn die Monique maakte in 2015. Veel neus, fris rood fruit, iets rokerig. Sappig, soepel, fris rood fruit en caramel in de mond. Elegante, soepele afdronk. Deze wijn is elegant en stoer tegelijk. Bijna zwoel. Fluweelzacht met pit!


 
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency