Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Siegel - Carménère
2023-03-14
Binnenkort beginnen onze cursussen weer waar wij ontzettend naar uitkijken! Onze beginnerscursus is altijd een succes en veel vraag naar welke we al veel hebben mogen organiseren. Nu nieuw is onze vervolgcursus en proefcursus omdat we merken dat veel mensen enthousiast blijven en nog een stapje verder willen op het gebied van wijn en het proeven! Vaak merken we dat bij het proeven tijdens de cursussen dat het te snel gaat en bij deze unieke proefcursus nemen we je in 3 dagen mee om alleen maar de focus te leggen op het proeven. Erg leuk en leerzaam.

In de winkel onderscheiden we ons graag met klassieke maar ook bijzondere en atypische wijnen. Bij de cursus laten we je wel graag druivenrassen proeven die een echt goed voorbeeld zijn van hoe het hoort en/of je mag verwachten van een bepaalde stijl. Zo’n klassiek schoolvoorbeeld kan ook zijn de Carménère druif en dan specifiek uit Chili. We waren al een tijdje opzoek naar een mooi nieuw voorbeeld Carménère. Nieuw bij ons in het assortiment van wijnhuis Siegel.

Het wijnbedrijf is gevestigd op San Elías Estate in Palmilla. De wijnen hebben voldoende vulling, fruit en zijn niet te geconcentreerd. De vatenkelder bestaat uit Frans en Amerikaans eiken.  Aan ons assortiment hebben we ook hun orange wijn en cabernet sauvignon toegevoegd.

Siegel is een zeer actief bedrijf en aangemerkt als 'sustainable', duurzaam dus, waarin richtlijnen voor wijn en wijnbouw, maar ook sociale en economische doelen zijn vastgelegd. De bodem wordt organisch bemest, men gebruikt geen pesticiden.

Deze Carménère rijpt 8 maanden op Frans eiken. Een Carmenère zoals je mag verwachten als je deze blind moet proeven! Hoge fruitintensiteit met aroma’s van bramen, vijgen, paprika en kruidigheid van peper. Intens en krachtig van smaak met rijpe tannines en een aangename finale. Serveer met chili con carne, Baskische kip met pimentón en chorizo, lamscurry en baba ganoush.


 
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency