Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Southern Right Pinotage
2022-03-08
Een moeilijke druif om te verbouwen en even moeilijk te maken, Pinotage is verkrijgbaar in diverse rode wijnstijlen, van eenvoudige alledaagse wijn tot de meer serieuze gestructureerde rode wijnen. Het staat bekend om zijn karakteristieke karakter van ‘verbrand rubber’, dat de meeste telers proberen te elimineren en, als dat lukt, een wijn te produceren met een scala aan smaken van pruimen, kersen, bramen en bananen. Met eikenhouten vatrijping kan het rokerig en kruidig worden.

Hamilton Russell is gesitueerd in Hemel-en-Aarde vallei wat valt binnen het wijngebied Walker Bay. Het is een internationaal bekend wijnhuis wat over 170 hectare aan landgoed beschikt. Oprichter Tim Hamilton Russell kocht het onbebouwde landgoed van 170 hectare in 1975. Het wijnhuis haalt mening wijnkaart van talloze Michelin-sterrenrestaurants over de hele wereld.
Zijn zoon Anthony Hamilton Russell richtte in 1994 Southern Right op en had daarmee als doel om een serieuze, eeuwenoude Pinotage te produceren die een aparte Zuid-Afrikaanse fruit- en smaak- expressie combineert met klassieke verfijning. Anthony is ervan overtuigd dat Pinotage als een vroegrijpe druif het beste geschikt is voor koelere gebieden. Hij koos steenachtige, hoge klei-inhoud, schalie-achtige bodems voor zijn wijngaarden. Die waren volgens hem het best geschikt om de meer klassieke stijl te creëren waar hij naar streefde. Met als doel de toen minder populaire nationale druif opnieuw te definiëren en te stimuleren.

Wij vinden dat dit ‘de geschikte pinotage is voor mensen die niet persee van pinotage houden". Je moet namelijk echt liefhebber zijn van deze wijnen en helaas hebben ze vandaag de dag nog steeds een slecht imago. Maar deze wijn is zeer toegewezen en wordt gemaakt uit eigen wijngaarden in de Hemel-en-Aarde-vallei. Deze pinotage is verfijnder dan normaal met minder eikenhout en een lager alcoholpercentage. Deze donkerrode wijn is verpakt met complexe fruitbessen, zachte tannines en subtiele kruiden aroma’s van het houtgebruik. Door de koelere wijngaarden heeft de wijn een volle rijpheid. Dit wordt gecombineerd met de complexe, meer klassieke fruitaroma’s en structuren die voortkomen uit kleirijke grond. Deze aspecten maakt deze wijn een zeer unieke wijn uit Zuid-Afrika. Serveer met chili con carne, barbecue gerechten met pittige barbecuesauzen, wildstoofschotel. gemarineerd lamsvlees, groentes als paprika, aubergine en portobello.
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency