Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: 
Spier Estate 
Spier 5.5% Chenin Blanc of Shiraz
2021-03-09

Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij! De trend 'NoLo' zet langzaam door. Het aanbod groeit, zowel in 0.0 wijnen als in de Low Alcohol. Deze week presenteren we je 2 nieuwe wijnen met slechts 5.5% alcohol. Proef je het verschil met 'gewone' wijn? Zeker wel. Maar een super alternatief voor de komende lenteweken op je terras, bij de BBQ en bij de lunch. Echt het proberen waard……

De wortels van het huis Spier gaan terug tot de beginjaren van de kolonie op de Kaap, in 1692. In dat jaar werd de oorspronkelijke farm in Stellenbosch door de Duitse kolonist Arnout Janz gesticht. Hij was ook degene die zich realiseerde dat de grond zeer geschikt was voor de wijnbouw, en plantte de eerste druivenstokken. De eerste druiven werden geperst, en de oude kelder, die werd gebouwd in 1767, is een van oudste wijngebouwen van de Kaap, en is nog steeds het trotse bezit van het domein.

Maar sinds het eerste begin is er veel veranderd. Tegenwoordig is Spier een van de meest innovatieve wijnbedrijven van Zuid-Afrika, met een kelder die de afgelopen jaren volledig is gemoderniseerd en uitgebreid, om de grote ambities hier waar te maken. De wijnmakers hebben overal ter wereld geleerd en stage gelopen, om met hun ervaringen een hoge kwaliteit wijnen te kunnen maken.

Het lage percentage alcohol dat tijdens de fermentatie is gevormd, wordt weer gedealcoholiseerd met behulp van de technologie van de draaiende kegel. 

Deze niet op hout gerijpte Chenin Blanc 5,5% heeft kenmerkende aroma’s waar de druif bekend om staat. Hij is van zichzelf lichter van stijl, knapperig en fruitig. De wijn heeft aroma’s van peer, appel en hints van lychee.

Vol van smaak en complex kun je deze Shiraz 5,5% van Spier noemen. De wijn is laag in alcohol en niet houtgerijpt. Hij biedt aroma`s van zwarte en rode bessen en een smaak van kersen, pruimen en moerbei, met een heerlijke afdronk.

2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency