Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Stift Klosterneuburg | Zierfandler-Rotgipfler | Gumpoldskirchen Thermenregion
2020-08-11
De betekenis voor de wijnwetenschap in Oostenrijk (én ver daarbuiten), was voor de Vughtse Wijnkoperij reden om in de zomer van 2016 een bezoek te brengen aan Klosterneuburg. 
Vanaf dat moment hebben wij een aantal mooie wijnen van dit wijnhuis staan. En vanaf vandaag dus ook de Zierfandler-Rotgipfler!
Één van de wapenfeiten van het huis is de Klosterneuburger Mostwaage, dat is een hydrometer die gebruikt wordt om het suikergehalte van most te meten. Verder zijn alle wijnen van Stift Klosterneuburg al een aantal jaren CO2 neutraal.
In het hart van de beroemde witte wijnproducerende regio Thermenregion, ten zuiden van Wenen, verbouwt Stift Klosterneuburg al decennia lang de twee inheemse rassen Zierfandler (Spätrot) en Rotgipfler. De wijngaarden in Gumpoldskirchen herbergen uitsluitend deze unieke Zuid-Weense variëteiten, die het bijzonder goed doen in de kalksteenrijke bruine aarde daar.
De wijn is weelderig en complex in zijn aroma, deze cuvée doet denken aan tropisch fruit en presenteert zichzelf als sappig, complex en bijna barokke extravagantie in de mond. In eerste aanzet zet hij je op een zoet been….  Tot een heerlijk fris zuurtje en een pepertje om de hoek komen. Een superlekkere afdronk maakt het af! 
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency