Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Strauch Blanc Pur | Sekt Alcoholvrij| Rheinhessen | Duitsland
2021-08-17
Vandaag de dag is er steeds meer vraag naar alcoholvrij.
We zijn allemaal meer bezig met een gezondere lifestyle.
Bij de Vughtse Wijnkoperij zijn wij dan ook altijd méér dan geïnteresseerd, als een van onze importeurs komt met iets nieuws. Want eerlijk is eerlijk; alcoholvrije wijn maken is moeilijker dan je misschien denkt en het is moeilijk om een lekkere alcoholvrije wijn te vinden. Alcohol is net zo als suiker een smaakversterker en geeft de wijn meer body, maskeert de zuurgraad, vermindert de intensiteit van tannines en zo nog meer..
Er zijn diverse manieren om alcoholvrije wijn te maken. Gelukkig zijn er door de jaren heen steeds betere technieken ontstaan die er voor zorgen dat de smaak goed behouden blijft. Want bij het verwijderen van de alcohol kunnen er ook aroma’s verloren gaan. Wij proefde deze alcoholvrije sekt van Strauch uit Rheinhessen en waren vooral verbaasd over het feit dat het een alcoholvrij product is. Dit was dus een heel goed teken want dáár zijn we juist naar op zoek! Het is enorm knap om een alcoholvrije wijn te maken, zonder dat je je afvraagt wat je mist. Deze mousserende alcoholvrije sekt is gemaakt van de riesling druif. Biologische en vegan!
De sekt heeft de typerende aroma's van riesling zoals citrus schil, meloen, witte perzik , abrikoos, bloemig en kruidig. Heel levendig en verfrissend. Fijne body met een zachte mousse en lang aanhoudende finale. Perfect als alcoholvrij aperitief.
 
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency