Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Taylor’s | Very old Single Harvest Tawny Port | Douro | Portugal | 1961
2020-12-01

Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij! Je hebt verjaardagen en kroonjaren. Deze fles is hét cadeau voor de allerliefste die aankomend jaar 60 jaar wordt!

In september 2018 waren we een aantal dagen te gast bij Taylor’s. Fantastisch natuurlijk! We genoten van uitgebreide rondleidingen in de wijgaarden waar de oogst net van start ging. We bezochten de diverse Quinta’s en hebben zeer uitgebreid de verschillende soorten en jaargangen kunnen proeven. 

Taylor’s behoort tot de oudste porthuizen in de Dourovallei. Opgericht in 1692 door de Engelse koopman Job Bearsley is het tot op de dag van vandaag een onafhankelijk bedrijf. Een echt familiebedrijf ook, dat haar kennis, ervaring en focus al honderden jaren van de ene op de andere generatie overdraagt en zo haar werkwijze en kwaliteit steeds blijft verfijnen.

Taylor’s Very old Single Harvest Tawny Port 1961. Unieke limited edition tawny port die 60 jaar rijpt in de lodges van Taylor’s   

Porthuis Taylor’s staat bekend om zijn uitgebreide reserves van zeer oude vatgerijpte port. Sinds 2014 brengt Taylor’s een bijzondere en exclusieve Single Harvest Tawny uit. Een tawny port uit één specifiek oogstjaar die 50 jaar in de lodges in Vila Nova de Gaia heeft gerijpt. Dit jaar heeft Taylor’s besloten om een unieke 60 jaar oude port uit een zeer bijzonder vat op de markt te brengen. Een speciale release waarvan voor de Nederlandse markt slechts 120 flessen beschikbaar zijn. De Very Old Single Harvest Tawny Port 1961 is onlangs gebotteld en direct geschikt voor consumptie. Bewaar de fles rechtop en serveer op 12 à 16 °C. 

De port heeft een walnoot-bruine kleur met goud- en olijfkleurige reflecties. De geur is krachtig, weelderig en complex met gelaagde aroma’s. In eerste instantie melasse, gedroogde vijg, sultanarozijnen, noten en marsepein. Na enige tijd in het glas ook cederhout, tabak, specerijen zoals zwarte peper en kardemom en een hint van verse citrus. Al deze aroma’s zijn omwikkeld door vanille en eikenhout, het resultaat van de decennialange rijping. De smaak is rijk, rond en geconcentreerd met een fluweelachtige textuur en een prachtige balans tussen weelderig zoet en verfrissende zuren. Je proeft butterscotch, amandel, sinaasappelmarmelade en gedroogd fruit. Ondanks zijn hoge leeftijd is deze port verrassend schoon, elegant en levendig! 

2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency