Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Taylor’s Very Very Old Port To commemorate the coronation of His Majesty King Charles III
2023-05-02
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij! Voor de Portverzamelaars… Aanstaande zaterdag, 6 mei, zal de kroning van Koning Charles III plaatsvinden. Een grote happening. Ter gelegenheid hiervan brengt het befaamde porthuis Taylor’s de komende dagen een luxe Very Very Old Tawny port uit.
Nederland krijgt 36 flessen toebedeeld. En daarvan komen er in elk geval 2 naar Vught. Snelheid is dus geboden als je dit in je kelder wilt hebben!

De 'Taylor’s Very Very Old Port To commemorate the coronation of His Majesty King Charles III’ is samengesteldvan de oudste en zeldzaamste ports die liggen opgeslagen in de lodges van het bedrijf in Porto. Adrian Bridge, directeur van Taylor’s: “De Taylor’s Coronation Port is de perfecte wijn om op deze historische gelegenheid te proosten en de koning een lange en glorieuze regeerperiode toe te wensen.”

Deze zeer speciale port is zeer majestueus en complex. Door de rijping van enkele decennia op eikenhouten vaten is het een gelaagde port geworden met aroma’s van butterscotch, marsepein, vanille, cederhout en balsamico. De wijn dankt veel van zijn verleidelijke karakter aan een magische mix van specerijen – nootmuskaat, kruidnagel en zwarte peper. Ondanks zijn leeftijd is dit een frisse en levendige port met een mooie zuurgraad en prachtig geïntegreerde tannines. Intens, complex en een eindeloze afdronk maken dit een zeer gedenkwaardige port.

Taylor’s Very Very Old Tawny Port is een uitstekende begeleider van vele desserts. Combineert goed met smaken van vijgen, amandelen en karamel. Denk bijvoorbeeld aan een crème brulée of aardbeien. Ook kan hij uiteraard op zichzelf worden gedronken als dessert.

De wijn kan het beste licht gekoeld worden geserveerd tussen 12°C en 16°C. De bijzondere kwaliteiten van deze wijn zorgen ervoor dat hij na opening gedurende een langere periode kan worden gedronken, zonder zijn frisheid en levendigheid te verliezen. De optimale drinktijd na opening van de fles is twee maanden.

Deze wijn kan nu gedronken worden en hoeft niet te worden gedecanteerd. De fles moet rechtop, beschermd tegen licht en bij een koele en constante temperatuur worden bewaard.
 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency