Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw: Tenuta Sette Cieli | Noi4
2019-11-19

Cabernet Sauvignon | Merlot | Petit Verdot | Cabernet Franc

Tenuta Sette Cieli behoort zonder meer tot de meest spectaculaire wijnbouwprojecten in Toscana. De naam betekent ‘Domein van de zeven hemels’. Wie ooit daar was, weet dadelijk waarom. Het kleine straatje leidt direct langs de domeinen van de zogenaamde lokale matadoren, zoals Ornellaia en Angelo Gajás Ca’Marcanda, om dan te eindigen op het domein, Tenuta Dei Sette Cieli, gelegen op het hoogplateau.

Op een hoogte van bijna 400 meter geniet je van een spectaculair uitzicht over het wijde landschap van Toscanië tot aan de Middellandse Zee en bij goed weer zelfs tot Corsica. Dit prachtige landgoed is 115 ha groot waarvan momenteel 6,5 ha wijngaard. Manager-bedrijfsleider Antoni Lippi en de ‘Capo’ van de wijngaarden Ginliano Tarchi begrepen dadelijk het enorme potentieel van deze uitzonderlijke ligging en terroir. Tarchi is naast Tenuta dei Sette Cieli eveneens wijngaardmanager bij de befaamde buur Ornellaia.

Beide kozen voor een extreem dichte beplanting van 9300 wijnstokken per hectare. Net zoals in Bordeaux werden naast Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot ook de voor Italië zeldzame soorten Malbec en Tannat aangeplant. Dit is tevens ook de reden waarom de wijnen (met uitzondering van de Noi4) niet als DOC Bolgheri geklasseerd kunnen worden.

De kracht van dit terroir: een uniek microklimaat en een medium gestructureerde bodem waar rotsen, zand en klei samenkomen.

Donker van kleur. In de neus onmiddellijk rijp donkerrood fruit. In de mond krijgt dat sappige fruit ondersteund door stevige rijpe tannines en een vleugje hout. Prachtige structuur, de wijn is nog  jong maar veelbelovend. Decanteren aanbevolen!

Magnifieke Toscaan van de hogere rangen. Slechts 5000 flessen gemaakt.

2020® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency