Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
 
 
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Vasse Felix | Sauvignon Blanc- Semillon uit Margaret River!
2021-08-24
Margaret River staat beroemd om het hebben van een meer ‘Europese’ wijnstijl, vergeleken andere wijn gebieden in Australië. De regio loopt langs de West-Australische kust van Cape Naturaliste in het noorden tot Cape Leeuwin, 60 mijl (100 km) naar het zuiden. Ondanks dat het 10 graden noorderbreedte dichter bij de evenaar ligt dan Bordeaux vertoont deze regio toch veel vergelijkingen zoals het zeeklimaat en de druivenrassen. Deze regio heeft zijn naam op de kaart gezet door het produceren van verfijnde Cabernet Sauvignon, vlezige stijl Shiraz, intens citrusachtige Chardonnay én grasachtige Sauvignon Blanc en Semillon blends. Het is de Semillon druif die opvalt als favoriet. Deze druif is bekend uit de Hunter Valley in Australië, maar ook de stille, zelfverzekerde kracht achter de Margaret River wijn-scene. Als we in de boeken lezen komt het wijnhuis Vasse Felix ook meteen voorbij. Bij de Vughtse Wijnkoperij waren wij dan ook meer dan blij om hun wijnen te mogen proeven, en enorm gecharmeerd van hun Sauvignon en Semillon blend. Deze Sauvignon Blanc-Semillon word deels op houten barriques en rvs vergist met grotendeels eigen gistculturen en een deel gecultiveerd. Een klein deel van de Sauvignon ondergaat een schilweking op hout gedurende 11 tot 13 dagen. Na de vergisting rijpt de wijn ca. 6 maanden in gelijke delen op deel nieuwe eiken vaten en rvs. De geur is complex en stuivend zoals we mogen verwachten van Sauvignon Blanc, grassig en citrus zoals limoen & citroengras maar wel mooi gedoseerd. Ook tropische fruit in de geur zoals sterfruit & ananas. In de smaak wederom fris, strakke zuren worden ondersteunend door het filmende karakter van de Semillon. De Semillon geeft in de smaak ook mooi tropische fruit zoals mango en honing. Enorm veel lengte wat vraagt om een tweede glas! Serveer met diverse schaal en schelpdieren zoals Noordzeekrab of mosselen, maar ook lekker met sepia of pulpo, risotto met venkel & geitenkaas en gerechten met groene asperges of doperwten.
 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency