Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Vernaccia di San Gimignano van Panizzi!
2022-08-09
Niet voor niets schrijft de Gambero Rosso: ‘Gianni Panizzi was one of the founding fathers of Vernaccia di San Gimignano and one of the first to believe in its potential and commit to promoting its features’.

In 1979 kocht Giovanni Panizzi, Milanees, een vakantiehuis bij San Gimignano, het Toscaanse stadje met de vele torens. Dat er ook wat wijngaarden bij het huis lagen, nam hij aanvankelijk op de koop toe (leuk voor privégebruik), maar geleidelijk begon hij zich toe te leggen op de exploitatie daarvan.

Giovanni overleed in 2010, maar het domein wordt in diens geest voortgezet door Simone Niccolai, zoon van Giovanni’s investeerder Luano Niccolai.

Panizzi produceerd 3 verschillende cuvees van de vernaccia druif , daar ligt zijn focus. De frisse, levendige basis, de rijkere en krachtigere cuvée uit de wijngaard Santa Margherita (gelegen rondom de kelders) en de volle, complexe, houtgerijpte Riserva. Naast wit maakt Panizzi echter ook een mooie Chianti in de Colli Senesi (oftewel de heuvels van San Gimignano) van 100% Sangiovese. En naast wijn produceren ze ook hun eigen olijfolie.

In ons assortiment hebben wij de frisse stijl vernaccia opgenomen. In de geur aroma’s van citroenschil, gele appel en peer. De smaak is zacht en heeft een fijne amandelbitter met aroma’s van fruit en de kruidigheid van anijs.

Serveer met diverse gerechten als kruidige geroosterde tomaten en aubergine met kikkererwten uit de oven, kokkels op z’n oosters , tagliatelle met salieboter, gekookte mosselen, venkelsalade, Tabouleh met verse kruiden en venkelsoep met kip en taugé.
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency