Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Vibrations riesling | Mathieu Deiss
2022-08-16
Deze zomerperiode zijn we achter de schermen druk bezig met het updaten van onze webshop. Je kunt bij ons nu ook filteren op ‘duurzaamheid’. Zo kun je zien welke wijnen bijvoorbeeld biologische, biodynamische of natuurlijk zijn gemaakt. Mathieu Deiss is daar een mooi voorbeeld van, en een mooie nieuwe toevoeging aan ons assortiment.

Vignoble du reveur, ofwel ‘wijngaard van de dromer’. Een naam die als geen ander bij de familie Deis past.

Mathieu
Deiss, kleinzoon van Marcel Deis is de wijnmaker voor zowel het familiedomein Marcel Deiss, als voor zijn eigen project Vignoble du Rêveur. Deze tweede is hij begonnen in 2013 met de 7 ha die hem zijn nagelaten door zijn grootvader. De wijngaarden van Vignoble du Rêveur liggen voor het grootste gedeelte in de gemeente Bennwihr, net buiten de vallei van Kaysersberg. Mathieu werkt hier samen met Emmanuelle Milan van de Milan familie uit de Provence. Deze familie maakte naam als producent van vin nature.

Mathieu Deis vecht voor zijn onafhankelijkheid en creativiteit! Zijn wijnen zitten vol energie en complexiteit. Hij streeft ernaar zo puur mogelijk wijnen te maken. In 2013 is hij daarom ook meteen zijn wijngaarden biodynamisch gaan bewerken. Mathieu experimenteert graag door amfora’s te gebruiken en verschillende druivenrassen te blenden. Hoewel dit niet lijkt op een bijzonder unieke praktijk, is het controversieel in een regio als Alsace waar variëteit voorop staat. Er wordt enkel gebruik gemaakt van natuurlijke gisten en minimale toevoeging van sulfiet bij het bottelen.

Een verbluffende Riesling van Mathieu Deiss. De wijn ondergaat een fijne lie-rijping van een jaar in grote houten vaten. Smaken van citrus, ananas en perzik. Fris, intens en levendig.
 
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency