Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: 
Vignobles Vellas | Lledoner Pelut |
 Le temps des Vendanges |
 Languedoc- Roussillon | Frankrijk | 2019
2021-04-06
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij! Lledoner Pelut, Le Temps des Vendanges. Een wijn die past bij het a-typische weer van deze week! Lledoner Pelut is een druivenras, dat zijn oorsprong in Catalyna heeft. 

Vignoble Vellas is een familieverhaal dat vier generaties geleden begon in het hart van de Languedoc. De wijngaarden, met een oppervlakte van 120 hectare, zijn verdeeld over 5 domeinen. Het belangrijkste domein is Mas du Pont. Dit is het middelpunt van hun activiteiten. Het is een plaats van cultuur en tradities, gelegen in de steden van Teyran en Crès, in de buurt van Montpellier, tussen Pic St. Loup en de Middellandse Zee.

De wijngaarden worden beheerd door Nicolas Vellas, gepassioneerd door wijn en door de magnifieke Languedoc streek. Gevoed door een knowhow van 4 generaties, streeft hij naar uitmuntendheid, authenticiteit en innovatie. Dit zorgt voor conconcentreerde wijnen van hoge kwaliteit. De rode wijnen zijn rijk aan fruit en intens. De rosé en witte wijnen zijn aromatisch en elegant met het grootste respect voor de druifvariëteit. Vignobles Vellas heeft veel respect voor z’n land en het milieu. Dit is onderdeel van hun manier van leven. Dat is ook de reden waarom de meerderheid van deze wijngaarden biologisch zijn.

Een druif soort die zijn oorsprong in Catalyna heeft. Een zeer oude mutatie van Grenache Noir, wat hem de bijnam Arige grenache gaf. De druif komt qua smaakprofiel erg overheen met Grenache alleen ervaren we hier meer frisse zuren wat hem een erg fijne begeleider maakt van verschillende gerechten. Deze druif zou Frankrijk zijn binnen gekomen tijdens de middeleeuwse pilgrim tochten. Tegenwoordig zijn er nog maar een paar honderd hectaren aangeplant met deze druif. Lledoner Pelut verwijst naar de Hackberry in het Catalaans, dit is een zuidelijke boom met kleine zwarte bessen.

De wijn heeft een Intens rode kleur. Geuren van rood fruit, aardbeien, kruiden, tijm en rozemarijn vullen het glas. Een opmerkelijke wijn met tonen van zwarte drop en peper.

Elegant maar met veel power. Deze rode wijn is een erg mooie begeleider voor kruidige gerechten, denk hierbij bijvoorbeeld aan de Indische keuken maar ook klassieke gerechten zoals Bœuf bourguignon.
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency