Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Vinada | Crispy Chardonnay | 0,0% Languedoc | Frankrijk
2021-01-12

Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij! Met onze Vinada Gold en Rosé hebben we al heel wat mensen blij gemaakt. Nieuw is nu Vinada Crispy Chardonnay, een fijne chardonnay zonder alcohol!

VINADA is in 2018 opgericht door Jessica van Spaendonck. Zij ontwikkelde de alcoholvrije wijn in eerste instantie uit eigenbelang: ze hield ontzettend van wijn, maar vanwege gezondheidsredenen werd dit in sommige gevallen afgeraden. Zij ontdekte dat er geen écht lekkere alcoholvrije wijnen verkrijgbaar waren en besloot zelf voor een alternatief te zorgen.   

Het idee voor VINADA is geboren vanuit de wens om een goed alternatief te bieden voor alcohol. Een goed alternatief voor alcoholhoudende wijn. Een glas wijn voor iedereen. Een (gezonder) alternatief waar smaak, kwaliteit en beleving behouden blijven. Geen onnodig ingewikkelde terminologie, maar gewoon ‘lekker’. Als het alternatief er is - kun je een keuze maken. Een keuze die je volgens VINADA ’for whatever reason' maakt. Een bewuste - en met slechts 22 kcal per 100 ml - ook een verantwoorde keuze. Daarnaast is VINADA gecertificeerd deelnemer van de Vegan Society. Alle wijnen van VINADA worden dan ook Vegan geproduceerd.

De druiven worden gefermenteerd en gerijpt volgens de traditionele wijnbereidingsmethode. Tijdens deze traditionele 'vinificatie' worden de druiven heel voorzichtig gekneusd en beginnen de schillen hun kleurstof aan het sap af te geven. Zodra de wijnmaker tevreden is over de tint worden de druiven voorzichtig geperst en de schillen en het sap van elkaar gescheiden. Daarna gaat de vergisting verder.

De wijn wordt vlak voor het bottelen gedealcoholiseerd. De dealcoholisatie vindt plaats door middel van vacuümextractie: De volledig gefermenteerde basiswijn wordt gedealcoholiseerd onder vacuüm bij een lage temperatuur. De temperatuur is erg belangrijk voor de smaak. Hoe lager de temperatuur bij dealcoholisatie, hoe meer aroma's en dus smaak, behouden blijven. Dit proces vindt plaats bij 28°C. De vluchtige aroma's van de wijn worden gelijktijdig met de alcohol geëxtraheerd. De aroma's worden direct teruggevoerd naar de gedealcoholiseerde wijn. De verzamelde alcohol wordt extern opgeslagen en gebruikt voor een ander product. De wijn wordt vervolgens gezuiverd, gefilterd en gestabiliseerd.

Mooie mousserende wijn met een indrukwekkende, uitgebalanceerde smaak - knapperig, fris met tonen van appel, meloen en een vleugje citrus. Droog, krachtig, vegan.

2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency