Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Viña Leyda - Chili
2022-09-06
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij! Viña Leyda - Chili

Met het gemis van het wijnhuis Errazuriz hebben wij het assortiment binnen Chili uitgebreid. Het team van de Vughtse is erg gecharmeerd van het wijnhuis Leyda. De naam Leyda komt van La ida, ooit een naburig treinstationnetje van Santiago naar de kust. Alle wijnen van Leyda hebben los van elkaar een naam met een betekenis.

Het was begin jaren 90 toen de familie Fernandez de enorme potentie van Leyda Valley onderkende. Destijds een landbouwgebied met grasland en graanteelt, nu het meest intrigerende wijngebied in Chili. Viña Leyda werd door Fernandez opgericht in 1997, in 2001 kwam de eerste wijn op de markt, in 2002 werd de DO Leyda Valley gecreëerd.    De bekende Pedro Parra is consultant. Tomás Rivera is de wijngaardmanager en weet het optimale fruit voor elegante wijnen te telen.

Leyda Valley, gelegen in de subregio San Antonio, heeft zich ontwikkeld tot een van de meest nieuwe, spannende wijngebieden van Chili. Het klimaat in de Leyda Valley verschilt duidelijk van de andere wijnregio's. Gebieden in Chili worden onderverdeeld in Costa, Entre Cordilleras en Andes. Leyda Valley valt onder Costa (ten westen van de Cordillera de la Costa) en Leyda Valley kent flinke heuvels tot 30%, het gebied is vorstvrij en kent grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht met een maximum temperatuur van 25°C. Van alle Chileense wijngebieden ligt Leyda het dichts bij zee namelijk 4km. En dit resulteert in de kenmerkende frisheid die we in heel de lijn terug proeven!

Aan ons assortiment hebben we de single vineyard serie toegevoegd. Voor wit de Sauvignon Blanc en Chardonnay en voor rood de Syrah en Pinot Noir. Lees onze bevindingen van deze serie op onze webshop!
 
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency