Zin in een
non-alcoholische versnapering tijdens deze zonnige dagen? Ook daaraan hebben wij gedacht bij de Vughtse Wijnkoperij. Serveer deze heerlijke
‘Virgin Bellini’, en het wordt gegarandeerd een feestje.
Deze
"virgin" versie behoudt de kenmerkende frisheid en perziksmaak en is toegankelijk voor iedereen die de legendarische cocktail wil ervaren, zonder alcohol. De cocktail wordt gemaakt met de beste witte perziken, geteeld in het zonovergoten Zuid-Europa, gecombineerd met sprankelend water uit een natuurlijke bron in Venetië.
Harry's Bar, opgericht door Giuseppe Cipriani in het naoorlogse Venetië van 1931, groeide al snel uit tot een bruisende hotspot voor de culturele elite. De bar, beroemd om zijn ongedwongen sfeer, trok schrijvers, kunstenaars en aristocraten van over de hele wereld. Onder de vaste gasten bevonden zich Ernest Hemingway, Truman Capote en Orson Welles.
In 1948 bedacht Giuseppe Cipriani de Bellini cocktail, een vernieuwende en bovenal dorstlessende combinatie van witte perzik en sprankelende wijn. Hij noemde deze drank naar de Renaissance schilder Giovanni Bellini, omdat de zachte pasteltinten van de cocktail hem deden denken aan Bellini’s kunstwerken. Deze cocktail werd snel wereldberoemd.
De traditie van innovatie wordt voortgezet door Arrigo Cipriani, Giuseppe's zoon. Arrigo introduceerde een non-alcoholische versie van de Bellini, die de kenmerkende frisheid en diepe perziksmaak van het origineel behoudt, waardoor deze geliefde cocktail nu toegankelijk is voor iedereen.
Perzik, perzik, perzik. Uitnodigende geur waar je meteen vrolijk van wordt.
Een sprankelende, alcoholvrije Bellini die de Italiaanse zomer in je glas vangt. Een feestelijk drankje met perzik in de hoofdrol. Ideale alcoholvrije drankje voor een toast.