Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Vuurzee cuvée de prestige
2024-07-09
Wij zijn heel trots om dit mooie product aan ons assortiment toe te voegen. Een nieuwe ontdekking voor de gastronomische liefhebbers; Vuurzee. Gecreëerd voor de echte fijnproever. Een nieuwe zinnenprikkelende combinatie voor bij jullie haute cuisine! De Vughtse Wijnkoperij is exclusief wijnwinkel verkoper van de Vuurzee cuvee!

De Goede & De Stoute is een Nederlands bourgondisch huis (opgericht in 2018) en is ontstaan uit de wens om het anders te doen. Uit het verlangen om een drank te maken die een plek verdient aan de haute cuisine tafel waar we tot op heden vrijwel uitsluitend wijnen en gedistilleerd tegenkomen. Daar waar uiteenlopende smaken en aroma’s hun weg vinden naar de gastronomische liefhebbers.

Vuurzee is ontstaan uit de wens om het anders te doen. Na een zoektocht buiten de gebaande paden en vele experimenten later was Vuurzee geboren: elegant en prijswinnend. Een waardig alternatief voor (mousserende) wijnen. Vuurzee is van hoge gisting en elke fles krijgt 3 a 4 maanden de tijd om te rijpen. Het is de bedoeling dat de grove belletjes veel fijner worden, zoals bij een Champagne. Ze hebben bewust gekozen om een  groot deel van de bitters die uit hop komen te vervangen door andere bitters, namelijk uit de Pinot Noir-druif.

De drinktemperatuur van Vuurzee ligt rond de 8 graden en komt het best tot haar recht in een wijnglas of open flûte.

Vuurzee laat zich perfect schenken voor het diner, als aperitief of met een amuse. Tijdens het diner leent Vuurzee zich als volwaardig partner voor de meest uiteenlopende  prachtige gerechten. En delicatessen als kaviaar, oesters, langoustines, coquilles en gerookte zalm tot foie gras, gerookte wagyu en Ibérico ham.
 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency