Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Weingut Knipser | Halbstück Riesling Pfalz | Duitsland | Magnum | 2015
2022-02-15
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij! 
Een van onze allerfijnste rieslings is wel de Halbstück van het wijnhuis Knipser. Nog fijner is dat we deze riesling op groot formaat hebben. 

De wortels van de familie Knipser liggen in het stadje Merano in Zuid-Tirol. Sinds 1876 woont de familie in Laumersheim. De huidige eigenaars, Volker en Werner Knipser, begonnen midden jaren 1980 met de vinificatie in barriques en met een verdere specialisatie in rode wijnen.

We kenden al het een en ander van Knipser, voor we tijdens een vakantie in de zomer van 2016 dit wijnhuis aandeden in het dorp Laumersheim in de Pfalz. Onvoorstelbaar, wat een enorme collectie wijnen troffen we aan. 

De druiven zijn afkomstig van een selectie van oudere wijnstokken van toplocaties. Na vinificatie heeft eerst een opvoeding op 600L vaten (de zogenaamde Halbstücks) plaatsgehad

De wijn heeft een geelgouden kleur en een klassieke rijpe neus. Noten met aroma's van citrusvruchten..helder..rijp fruit met een verrukkelijke sappige zuurgraad, licht rokerig en een duidelijke grapefruit smaak.
 
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency