Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: 
Wijndomein Aldeneyck 
Pinot Brut & Pinot Brut Rosé
2021-05-18

Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij! Aankomende vrijdag kun je nog deelnemen aan onze Tasting België, Nederland en Luxemburg. Op de (online) Proeftafel staat zeker een wijn van Wijndomein Aldeneick uit de Maasvallei. Onlangs hebben we van dit huis een 2-tal klassiek gemaakt mousserende wijnen opgenomen.

In het hartje van de Maasvallei Limburg, in het schilderachtige dorpje Aldeneik ligt de wijngaard van Karel en Tine Henckens-Linssen. Karel Henckens groeide op in een familie van fruittelers maar ontdekte later zijn echte passie: wijnbouw. Hij volgde een opleiding tot Winzer (wijnbouwer) aan het wijnbouwinstituut in Trier, in de Moezelstreek. In 2002 plantte Karel de eerste wijnstokken in de oude boomgaard van Aldeneyck. Intussen bevat het domein 10 hectare wijngaard en zijn de wijnen van Aldeneyck meermaals bekroond tot Beste Belgische Wijn. Ten behoeve van de kwaliteit wordt de opbrengst per wijnstok beperkt tot maximaal 50 hectoliter per hectare.

De Pinot Brut heeft een weelderige mousse van fijne belletjes. De neus is expressief met geuren van fruitbloesem en citrus. Het mondgevoel is evenwichtig met een perfecte smaakbalans.

De Pinot Brut Rosé leunt in haar aroma's juist meer op rood fruit, met dezelfde zalige structuur en lange afdronk als haar witte evenknie. Beide wijnen vinden hun oorsprong in wijngaarden op de Maaskiezel met een grote finesse en een fijne afdronk.

2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency