Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Zweigelt rosé van Steininger
2022-07-05
Toen onze importeur met een nieuwe rosé van Weingut Steininger kwam aanzetten waren wij alle enorm nieuwsgierig. Wij zijn erg blij met Steininger in ons assortiment en de rosé mag dan natuurlijk niet ontbreken. En of het een mooie rosé is, wij zijn absoluut fan!

Gelegen in het gebied Kamptal te Oostenrijk. Langenlois, waar Steininger gevestigd is, is dankzij zijn uitgestrekte wijngaarden de grootste wijnstad van Oostenrijk. Weingut Steininger staat bekend als één van de beste Wijnhuizen van Oostenrijk. Het is een familiebedrijf dat garant staat voor de levering van perfecte wijnen. Alle kwaliteitswijnen uit Kamptal komen sinds 1 januari 2009 onder de eigen, streekgebonden classificatie D.A.C. Kamptal op de markt.

Kamptal is een klein, steeds prestigieuzer wijndistrict, 55 kilometer ten noordwesten van Wenen, in het noorden van Oostenrijk. Steile, zonovergoten, terrasvormige wijngaarden kijken uit op de rivier de Kamp. Ze produceren enkele van 's werelds beste witte wijnen.

Net als zijn zuiderburen Wachau en Kremstal, heeft Kamptal klimatologische invloed van zowel de warme Pannonische vlakte in het oosten als de koele Waldviertel-bossen in het westen. Een essentiële kwaliteit van het mesoklimaat hier is de duidelijke dagelijkse temperatuurvariatie; warme dagen van rijping van druiven worden gevolgd door koude nachten die de zuurgraad vasthouden.

Betreft de vinificatie voor de rosé, traditioneel, de druiven worden zachtjes geperst.
De Steininger rosé is een klassieke zomerwijn.
Een zalmroze kleur met geuren van kersen, aardbeien. bessen en een volle smaak. Charmant , fruitig en zeer ongecompliceerd!
 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency