Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw: Mar de Frades nu ook op magnum formaat!
2024-07-02
De Albariño van Mar de Frades hebben we al een lange tijd in ons assortiment en wij zijn dan ook erg tevreden met de constante kwaliteit die het huis biedt.
Nu nieuw is dezelfde wijn maar dan op magnum formaat. Een schitterende fles!
Een mooi cadeau, een gezellige barbecue met vrienden of misschien wel om samen te proosten op Nederland vanavond. Deze magnum fles is een schot in de roos! Nu ook in een mooie aanbieding.

Albariño is dé druivensoort uit het gebied Rías Baixas, gelegen in het uiterste noordwesten van Spanje. Bijzonder aan de Albariño is dat er verfijnde droge witte wijnen van worden gemaakt, die men normaal gesproken niet in het droge klimaat van de Zuid-Europese landen zou verwachten. Er is dan ook veel vraag naar de wijnen van deze bijzondere druivensoort.

Finca Valiñas - zoals de wijngaard van Mar de Frades heet – rust op een terrasvormige helling van de berg Valiñas. Vanaf deze plek heeft men een compleet uitzicht over bijna de gehele Salnes vallei en ligt de riviermonding van Arosa prominent in beeld. Op de oevers van de Umia rivier zijn de eerste Albariño wijnstokken geplaatst.

Deze bleekgele wijn heeft aroma’s van bloemen en fris citrusfruit. Doordat de wijn goed gebalanceerd is tussen zuren en bitter, komt er een lekkere sappige smaak naar voren. Zuiverheid en elegantie kenmerkt deze verfijnde wijn.

Deze wijn is perfect als aperitief, maar ook heel erg lekker in combinatie met schaal- en schelpdieren en zomerse salades. Serveer deze wijn op een temperatuur tussen de 8 en 10 °C.
 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency