Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuwe wijnen van Domaine Tissot bij de Vughtse Wijnkoperij!
2022-02-08
Gesproken wordt er over zijn wijnen als ‘anders’ en ‘authentiek’. Zijn wijnen worden gerekend tot s ’werelds beste wijnen. Ze produceren het soort wijnen waarvan een wijnschrijver denkt; Ja, dit is waarom ik van wijn houd! We hebben het over Domaine Tissot uit de Jura.
Stéphane Tissot staat samen met zijn vrouw Benedictine Tissot aan het roer van dit mooie domein. Zij bruisen van de energie, creativiteit en positiviteit.

Stephane Tissot is internationaal het bekendste gezicht van zijn regio geworden. In de afgelopen jaren is de belangstelling voor de Jura explosief gestegen. Het landschap, de druivensoorten en de methoden in de appellations van de Jura zijn uniek, net als de wijnen, die vaak neigen naar verfijning en elegantie. Terwijl chardonnay en pinot noir op grote schaal worden verbouwd in de Jura en Arbois, geven de rode druiven trousseau en poulsard en de witte druif savagnin, de regio zijn onderscheidende kwaliteiten.

Het Jura-gebergte blijft een exotische en afgelegen regio voor de meeste wijnliefhebbers, zelfs voor degenen die veel weten over Franse wijn. Gunstig gelegen in het oosten van Midden-Frankrijk, pal tussen Bourgogne en Zwitserland, behoren de lagere hellingen van het Jura-gebergte tot de mooiste delen van wijnbouw in Frankrijk. Ze vormen de oostelijke flank van de Saône-vallei en weerspiegelen de Côte d'Or in het westen.

De Vughtse Wijnkoperij wil je zoveel mogelijk diversiteit in haar assortiment bieden.
De wijnen uit de Jura zijn zeker niet alledaags, maar zeer de moeite waard! Van Domaine Tissot konden wij dit jaar een paar mooie wijnen bemachtigen.
 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency