Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
CEO: klein wijnhuis met grote ambities en superwijnen, februari 2018
Alto Adige is een geweldige streek om in de winter te zijn. Onze sneeuwwandelvakantie wordt evenwel heel makkelijk onderbroken voor een wijnbezoek! Dit maal naar CEO wines, een klein wijngoed in Salurn.
We lijken terecht te komen in de plaatselijke bar. En dat zijn we ook. Einde dag komen de lokale buren hier even een glas drinken, een spelletje doen en gezellig kletsen.
Dietrich Ceolan is de jonge eigenaar van het wijnhuis. Hij heeft de zaak overgenomen uit familie en zet hoog in. De ambitie is om een topserie wijnen neer te zetten. Loepzuiver & smaakvol. Het werk is intensief, en dat maakt dat de kostprijs -en dus de prijs- van zijn wijnen behoorlijk zijn. Maar, de prijs/kwaliteitverhouding klopt, vinden wij, als we de hele serie samen met Dietrich doorproeven.
Dietrich heeft onder andere een jaar stage gelopen in Nieuw-Zeeland (en blij zijn Engels weer te kunnen gebruiken in ons gesprek), maar ook bijvoorbeeld bij Elena Walch, ons andere huis uit de regio.
Hij is druk op zoek naar meer wijngaarden, de huidige 2,5 ha zijn te klein om alle wijnen en stijlen te maken die hij voor ogen heeft.
De Ruländer, de houtgelagerde Chardonnay en de Lagrein krijgen zeker een plek in ons schap. Wat een wijnen! Mooie zuren, je proeft het alpenklimaat en de zorg in wijngaard en wijnkelder!
2018-02-15
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency