Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
De heerlijke mineraliteit van William Fevre, juli 2022
Het wonderleuke van dit vak is, dat vakantie en werk zo heerlijk door elkaar heen lopen. Neem een bezoek aan Chablis, toch wel één van mijn favoriete streken.
William Fevre is een begrip, de Vughtse Wijnkoperij verkiest Fevre boven alle andere producenten!

Jaarlijks krijgen wij gelegenheid om vatmonsters te proeven en op basis daarvan onze en primeur keuze voor verschillende 1er en Grand Cru's te maken. Aan de hand van een schets van de ligging van de verschillende percelen zien we hoe hoogte, helling, zonlicht en bodem impact hebben op de wijn en haar karakter. De wijnen ondergaan per klasse gelijke vinificatie en rijping. Dus de verschillen zijn een echt kwestie van terroir!

Ter plaatse nog eens alle wijnen goed op dronk doorproeven, is met nog eens een diepere uitleg zeer verhelderend. Voor de Cru's is Fevre in conversie naar het certificaat biologisch. Men werkt voor een groot deel biodynamisch. 
Het houtwerk voor vinificatie en rijping heeft een gemiddelde leeftijd van 6 jaar; de wijn krijgt dus wel ronding, maar behoudt de strakheid en finesse. Het is een smaakkwestie, maar ik houd van die frisheid en mineraliteit.

Hoe leuk is het dan om vervolgens langs de wijngaarden te wandelen en te ervaren wát dan die ligging echt is. Een parcours van 9 kilometer leidde ons langs alle Grand Cru percelen. De plaats Chablis ligt in een kom met de wijngaarden rondom op de hellingen. De diversiteit zit dus echt in de verscheidenheid van de hellingen en bodem!

Op zaterdag 10 september zetten we, in aanwezigheid van onze importeur, een aantal verschillende wijnen van Fevre open. Kom dan gezellig langs en proef met ons mee!
 
2022-08-03
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency