Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
De logistiek achter de oogst bij Schloss Lieser, sept. 2019
Onze 'riesling' 3-daagse in Duitsland startte bij Schloss Lieser aan de Mosel. Bijzonder om tijdens de oogst ontvangen te wortdfen op het wijndomein.
Thomas Haag (Winzer des Jahres in 2015) bouwde het vervallen domein in 20 jaar tot een geweldig wijn goed. Oude stokken, handmatige oogst, alles is erop gericht om een geweldige consistente kwaliteit te leveren. 
Alle wijnen ondergaan een spontane vergisting in de meer dan 100 jaar oude gewelvenkelder. Ze zijn complex, elegant en mineraal tegelijk. En natuurlijk met een heel laag alcoholgehalte. Wijnen met een eigen identiteit en karakter.
Het zijn dan ook niet de minste hellingen waar de druiven vandaan komen, denk aan: Lieser Niederberg Helden, Brauneberger Juffer Sonnenuhr, Brauneberger Juffer, Wehlener Sonnenuhr, Graacher Himmelreich, Bernkasteler Doctor en de Piesporter Goldtröpfchen.
Met al die verschillende wijngaarden is een oogstperiode met aansluitende vinificatie een enorme logistieke klus. Waar Thomas Haag de regisseur van is. Stel je voor, van bepaalde wijngaarden zijn bepaalde rijtjes stokken op dag x rijp voor oogst maar andere rijtjes pas een aantal dagen later. Om dat beeld over alle wijngaarden met een totaal van 20ha scherp te houden, moet je wel heel schrp blijven. Thomas heeft daarbij 1 pricipe: tijdens de gehele oogstperiode van 4-5 weken drinkt hij geen druppel. Dat houdt hem fris en gefocussed!
Tijdens de proeverij hebben we naast elkaar verschillende wijngaarden kunnen proeven. Geweldig hoe je op dat moment echt terroir en terroirverschillen proeft!
 
2019-09-30
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency