Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
De ultieme wijnreis naar Zuid-Amerika. Errazuriz en Salentein, januari 2019
De wijnreis die Naomi 3 jaar geleden heeft gemaakt, mocht Dennis dit jaar gaan maken. Zuid-Amerika. Vanaf Errazuriz naar Salentein met diverse tussenstops, zo ziet de reis er een klein beetje uit. 
Net voor de landing bij Santiago vlieg je rakelinks over het prachtig Andes gebergte. Het gebergte dat we later die week per bus zullen oversteken om naar Argentinië te komen. Op het vliegveld staat Fransisco van Errazuriz ons op te wachten om per bus naar Aconcagua Valley te reizen. De eerste dag begonnen we in het Costa gedeelte van de vallei. Na een heerlijke lunch werden we rondgeleid door de wijngaarden, waar de Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir en Syrah zijn aangeplant. Heerlijke frisse stijl wijnen dankzij de invloeden van de Oceaan. 
De volgende dag zijn we naar het oosten richting de Andes gereden. Hier staat het wijnhuis van Don Maximiano. Hier hebben de icoon wijnen geproefd zoals de La Cumbre Syrah, Don Maximiano en de nieuwe wijn de Villa Don Maximiano. deze is vernoemd naar de Villa(dorp) wat de Familie heeft aangelegd voor het personeel. Na de Lunch kregen we een blending seminar, waar we met de Max Reserva onze eigen blend mochten samenstellen. Dat is echt leerzaam je zo precies proberen wat kleine percentages aan andere druiven of jaargangen doet met een wijn. Alle 4 de groepen waren er van overtuigd, dat hun wijn de beste was. Onze groep scoorde een 2e plaats. 
Vrijdag 25 januari mochten we thuis kijken bij de Familie Chadwick. Voor het Landhuis staat het bekende Polo-veld wat Eduardo Chadwick omgetovererd heeft tot een van de meest exclusieve wijngaarden van Chili, misschien wel van heel Zuid Amerika. Wat een machtig mooi verhaal kent de familie. In het landhuis hadden wij het genoegen om 2 jaargangen te proeven van zijn icoon wijn Viñedo Chadwick 2016 en Viñedo Chadwick 2009. Waanzinnig mooi gemaakt. 
Na deze interessante dagen kwam er tijd voor ontspanning. Een City Tour door Santiago en Valparaíso. Een van de kleurrijkste havensteden midden in de bergen, net onder Viña del Mar. 
Op zondag stond de berg etappe op het programma. Met de bus via de bijna 30 haarspeld-bochten omhoog waar we op een van de hoogste stukken de douane tegenkwamen. Ouderwets werd alles daar nog geregeld. Op naar Mendoza. 
Aangekomen bij Salentein reden we eindeloos door de 800 Ha aan wijngaarden. Zeer indrukwekkend als je weet dat men pas 20 jaar bezig is en in zo'n korte periode ongeveer 1600 voetbalvelden hebben gevuld met druivenstokken. Boven bij de San Pablo wijngaarden staat het fruit waar de Single Vineyard's gemaakt worden. Hier proefde wij nagenoeg in de wijngaarden die gemaakte wijn met daarbij passende hapjes. Dat was absoluut genieten. 
Dinsdag 29 januari was de dag dat we via Gratitude Chappel (de zelf aangelegde kerk) naar de Winery van Salentein een tour kregen. Het was voor mij een hele beleving. Op de ster in de kelder is een magische plek. In die Kelder staat ook een Vleugel waar in op Hetty (een van onze reisgenoten) prachtige nummers speelde. 
Qua wijn hadden we al veel geleerd bij Salentein, maar culinair was er ook nog veel te leren. Daarom kregen we les van 1 van de Chefs daar hoe je de heerlijke Empanadas bakt en leert BQQ'en beter bekend als een Asado. Lekker op verse kolen maken op open vuur en laat dat vlees maar langzaam garen. Wat een smaken en zo mals en dit allemaal onder begeleiding van de Numina Chardonnay, Single Vineyard Malbec en Grand Vu. De absolute top van Salentein. 
Op de laatste dag van onze trip hebben we geluncht met de CEO van Bottega Salentein Juan Molina en PR& Portfolio manager Matias Bauza in Las Lilas, een van de beste restaurants van Buenos Aires. 
Al met al was dit misschien wel DE wijnreis van mij leven. Prachtige landen, hele lieve en attente mensen, geweldige bodega's en vooral heerlijke wijnen! Salud!!
 
2019-02-02
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency