Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Een bijzondere proefmiddag Pierre-Yves Colin, nov. 2017
In klein maar goed gezelschap hebben wij eind 2017 de jaargang 2015 van Pierre Yves Colin doorgeproefd. Heel interessant om de verschillende appellations naast elkaar te proeven en te ervaren hoe de super jonge wijnen door goed te decanteren in het glas zich geweldig openen en het bouquet zich ontwikkelt tot zoveel moois.
Wat hebben we genoten. Allemaal blije gezichten! Een middag om nooit te vergeten, waarin de superlatieven door ons Proeflokaal vlogen. Weergaloze klasse, dat is wat deze wijnmaker jaar na jaar op de markt brengt.
Helaas zijn de jaargangen 2016 en in iets mindere mate 2017 (en primeur al ingekocht) van beperkte omvang, maar werkelijk alles wat we in huis hebben van Pierre Yves Colin is absoluut top!
Wat te denken van onze proefnotities over het jaar 2015!

AOP Bourgogne 2015 
De neus geurt naar witte bloesem en de aanzet is zacht en rijk met een intense frisheid. 

AOP Pernand Vergelesses ‘Les Belles Filles’ 2015
Een koele, florale neus met een intens, romig mondgevoel. Tonen van caramel, licht zuurtje met bittertje. De afdronk is sappig en mineralig. Vooral lang en met mooie romigheid.

AOP St. Aubin ‘Le Banc’ 2015
De neus geurt naar citrus, sinaasappel en tropische vruchten. In het glas ontwikkelt de wijn zich naar mooie fruit in de mond. De Saint Aubin "Le Banc" is sappig, romig en heeft een lange, intense afdronk.

AOP St. Aubin, La Pucelle 2015 
De neus biedt grapefruit en limoen, ondersteund met een beetje witte peper. Mooie diepte en een lange afdronk. Romig en complex. Frisse aroma’s gecombineerd met mineralige tonen

AOP St. Aubin 1e Cru ‘Les Combes’ 2015 
In eerste instantie is stevige stalgeur merkbaar. Later ontwikkelt zich een mooi intens fruitaroma. Hout is supermooi geïntegreerd. Waanzinnig lange afdronk met citrustonen. Licht drogend.

AOP Chassagne Montrachet ‘Ancéignières’ 2015 
De subtiele toepassing van hout beïnvloedt de neus die voornamelijk bestaat uit aroma's van wit en geel fruit. Een verleidelijke textuur en geconcentreerde smaken zorgen voor een uitstekende complexiteit, afgerond door een sappige en rijke finale. De wijn is vol en dik, maar tegelijk ingetogen. Hout & fruit zijn mooi gedoseerd.

AOP Volnay 1er Cru, Pitures Dessus - €
Wijnmaker PY Colin maakt met deze Volnay een zuivere en mooi gedoseerde wijn. Houtrijping geeft de neus aroma's van rood fruit. Hout & fruit zijn mooi gedoseerd. Zachte tannines. Zuiver!
 
2017-11-05
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency