Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Een dagje bij Zuidam Familie Distilleerderij, oktober 2017
Als onderdeel van de opleiding voor het Slijtersvakdiploma waren we een dag te gast bij Zuidam Distillers. Een geweldige dag, waarin passie en vakmanschap zó voelbaar waren!
Zuidam is één van de weinige bedrijven die zelf nog distilleren. Dat wil zeggen dat het halffabrikaat alcohol zelf gestookt wordt uit verschillende (gemoute) granen en mais.
Vervolgens wordt met het mee distilleren van vruchten of kruiden of middels extractie het eindprodukt gemaakt: Genever, Gin, Rum, Whisky, Wodka en likeuren. Een deel van de dranken wordt gelagerd op vaten.
Het eerste wat opviel, waren de oude lege vaten op de binnenplaats. Dat leek afval. Eenmaal binnen bleken het superdure oude PX vaten te zijn, die gebruikt worden voor de Millstone Whisky. Heel bijzonder en schaars!
Wat die dag wel het meeste indruk heeft gemaakt is de toewijding, waarmee de labelling van de flessen plaatsvindt. Alles wordt met de hand geplakt en voorzien van wasstempels. Op de etiketten van de houtgelagerde produkten vind je met de hand geschreven de nummers van de vaten, waaruit de blend is samengesteld. 
In onze collectie vind je een mooi deel van de lijnen van Zuidam!
2017-10-02
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency