Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Een 'kelder' waar je vrolijk van wordt bij Pfaffl, juli 2016
Roman Pfaffl is altijd vrolijk en dat werkt zeer aanstekelijk. Of we hem nu zien tijdens inkoopproeverijen, of bijvoorbeeld een Masterclass in onze winkel, de lach straalt je tegemoet.
Dat maakt 't huis al sympathiek. En natuurlijk zijn we superblij met de Pfaffl wijnen. Smakelijk toegankelijk in de Vom Haus serie tot complex en mét fors verouderingspotentieel voor de Riesling Passion bijvoorbeeld.
Het bedrijf is gestart door zijn ouders in 1978 met nog geen hectare aan wijngaarden. Roman en zijn zus Heidi hebben inmiddels meer dan 100 ha in eigendom. Zowel wijngaarde in Weinviertel als Wenen (waar de Wien 1 en Wien 2 vandaan komen).
Roman zelf leidde ons rond in zijn bedrijf. Ondanks de stralende lanch is zijn verhaal superserieus. Over het klimaat, over zijn keuze, waar mogelijk & wenselijk machinaal te oogsten (dan kan het 's nachts én met alleen het eigen team) en over zijn ambities. Die ambitie loont. Het bedrijf valt continu in de prijzen. 
Aangezien het bedrijf zo gegroeid is en 'nog maar' een 2e generatie wijnhuis is, is er niet sprake van een chique oud wijngoed. Het is een traditioneel Oostenrijks huis met allerlei vierkante hallen voor het wijnmaken, voor de stalling van de machineriën. De laatste hal geeft je een soort van mindfuck gevoel. Bij binnenkomst waan je je in één keer in een klassieke kelder. Spuitende fonteinen, beeldjes en kroonluchters in de hal waar de houten vaten liggen te rijpen. Als je daar niet vrolijk van wordt!
 
2016-07-26
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency