Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Exclusieve Meet & Greet met Eduardo Chadwick, juli 2018
Een paar dagen voor het event werd ik gebeld: DE Eduardo Chadwick had -tussen 2 andere bestemmingen in- een paar uur tijd in Amsterdam om een klein gezelschap van Errazuriz retailers en restaurateurs toe te spreken. Met tasting én lunch bij Vermeer.
Daar zeggen wij geen 'nee' tegen. Fantastisch om deze man te mogen ontmoeten.
Eduardo Chadwick is de president van Viña Errázuriz en was in 2018 Man of the Year volgens het wijnmagazine Decanter. Hij is één van de nazaten van oprichter Don Maximiano Errázuriz.
Ach, wat heeft deze man veel betekent voor zowel Errázuriz als voor de Chileense wijnen. Zo was hij een pionier in het planten van wijnstokken in de kuststreek van de Aconcagua Valley, een koud en winderig gebied in de buurt van de Stille Oceaan, waar wijnstokken nog nooit eerder waren gekweekt. De Costa wijnen vormen in onze winkel echt een superserie wijnen!
De proeverij bij Vermeer stond in het teken van de ikoonwijnen. Het persoonlijke verhaal van Chadwick was een heel gave omlijsting.
In 2004 ontwikkelde Eduardo Chadwick een strategie om de aandacht te vestigen op Chileense wijn: hij organiseerde een blinde proeverij in Berlijn, waar zijn meest premium wijnen werden geproefd samen met beroemde wijnen uit Frankrijk en Italië. Viñedo Chadwick 2000 en Seña 2001 hebben de twee eerste plaatsen in deze competitie gewonnen, alle specialisten verrassende en de internationale visie op Chileense wijnen voor altijd veranderen. Na Berlijn volgden nog 19 wereldsteden, waaronder Amsterdam. In al deze steden waren de Errázuriz wijnen zeer succesvol in de blind tasting. En is de reputatie van Chili als het gaat om topwijnen een feit.
Naar aanleiding van deze Meet & Greet hebben we in onze winkel op zaterdag de La Cumbre opengezet, zodat we veel mensen hebben kunnen laten meegenieten van dit moois!
In de winkel hebben we het boek over deze ‘Berlin Tasting’ liggen, dus mocht je dat eens willen inzien….
2018-07-11
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency