Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Familie Despagne, een eigen karakter in Entre-Deux-Mers, okt.2022
Het 3e gebied op de route in deze Bordeaux trip betrof Entre-Deux-Mers. Een vrij generieke appelatie, waar druiventelers hun oogsten doorgaans aan de coöperatie afgeven. De familie Despagne doet dat anders. Hun wijnen onder de naam Tour de Mirambeau en Despagne worden onder AOP Bordeaux op de markt gebracht. Sinds kort werken zij tegelijkertijd aan completering van de Naujan lijn. Daarmee wil men de komende jaren de appelatie Entre-Deux-Mers een forse lift geven.

Wij maakten een wandeling langs een aantal nieuwe wijngaarden Malbec en Merlot. Verschillende exposities geven verschillende karakters aan wijnen. Dat konden we later goed terugproeven aan vatmonsters. Om het nog ingewikkelder te maken: deze vatmonsters (vergisting en rijping op hout), waarbij wel de alcoholosche vergisting is afgerond, maar nog niet de malolactische omzetting. Hoog in de zuren dus! Fantastisch om deze te kunnen proeven.
De vaten liggen in een systeem, waarbij ze heen en weer kunnen rollen, zoals je op de foto kunt zien. Daarmee kan net wat meer extractie worden bereikt.

Ook hier een super hartelijke ontvangst door broer en zus Thibault en Basaline, samen met haar man Eric. Fijne uitleg, gezellig huiskamerdiner en een mooie selectie wijnen daarbij!
2022-10-11
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency