Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Fijnproeven tijdens een super Masterclass Masseto, sept. 2020
Een Masterclass Masseto.... Dat is een Masterclass waarbij je bestelformulier een Wishlist heet, waarbij je zeer verwachtingsvol aanschuift en waarbij je de rest van de dag een bijzonder fijne smaak in de mond hebt!
In een jaar met vrijwel alleen online tastings en geen wijnreizen, is een 'echte' inkoopproeverij met een 'echte' Masterclass een ware belevenis. Zeker als het één van 's werelds meest vermaarde wijnen betreft!
Masseto is een wijn gemaakt van Merlot van de meest vermaarde wijngaarden van Ornellaia. De wijngaarden liggen in Bolgheri, dus vlak aan zee en in de vorm van een arena. Een bijzondere bodem van blue clay, maken de setting compleet. 
De beperkte omvang van deze wijngaarden èn de bijzondere kwaliteit geven een bijna mytisch karakter aan de wijn. Wij mochten verschillende jaargangen van Masseto en de tweede wijn Massetino proeven. Hierdoor hebben we ook kunnen ervaren welke ontwikkeling een meer gerijpte wijn heeft ondergaan. Echt heel gaaf! Uiteindelijk hebben we besloten om Masseto 2017 en Massetino 2018 aan te schaffen. Heel bijzonder deze flessen in huis te hebben!
2020-09-20
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency