Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Heerlijk: Risotto con Amarone bij Farina, sept. 2017
Wijnhuizen bezoeken is altijd leuk; nog specialer wordt 't als je de oogst meebeleeft. Dan gonst het in de wijngaarden én in de kelder. Ons bezoek aan Farina vond precies in de oogstweken plaats. Een groep van vaste plukkers beweegt zich gestaag door de wijngaarden waar de Corvina voor de Amarone groeit, vrolijk kletsend, maar gefocused op de kwaliteit van de druiven. 
De selectie daarna is nog belangrijker. Amarone immers wordt bereid van druiven die 3 maanden hebben kunnen indrogen. Één spikkeltje op een druifje kan zorgen voor rotting tijdens dat indrogen. Men houdt de ruimte waar de druiven indrogen ook heel droog middels een kunstmatige wind. Als je al die stappen in het proces bekijkt, snap je heel goed dat Amarones tot onze luxe wijnen behoren!
Des te specialer was onze lunch met onder andere Risotto con Amarone. Risotto waar geen water, maar alleen Amarone aan toegevoegd wordt. Superlekker. Eerlijk is eerlijk: thuis heb ik het zelf gemaakt, maar dan met 'gewone' Valpolicella. Ook heerlijk!
In de wijnkelder bij Farina ligt een groepssouvenir van onze reis: we hebben op een vat allemaal onze handtekening mogen zetten. De Vughtse Wijnkoperij staat heel mooi centraal!
 
2017-09-05
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency