Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Hoe het ‘muselet-krukje’ van Steininger in onze winkel kwam, juli 2016
Zijn dochters zwaaien inmiddels de scepter bij Steininger, maar tijdens ons bezoek was Herr Karl Steininger zelf ons aanspreekpunt. De wijnkelder van het huis is onderdeel van een museumroute van het zeer moderne museum Langenlois WeinErlebnisWelt. Ook een aanrader!
Karl ontving ons na de rondleiding in het proeflokaal, waar we alle Sekt van zijn hand samen doorproefden. Echt geweldig. De Pinot Noir hebben we vanaf dat moment als enige in Nederland in ons schap! 
De wijnen van het huis Steininger zijn stuk voor stuk smakelijk en bijzonder. Veel Grüner Veltliner natuurlijk, maar ook mooie Zweigelt. 
De sfeer werd zeer gemoedelijk toen Karl onze homepage zag: op dat moment een foto van de Sekt Grüner Veltliner prominent in beeld. Ik kreeg een warme omhelzing en we gingen ‘duzen’. Het werd een topmiddag.
Karl bleek ook erg handig in hergebruik van materiaal. Hij maakt lampen, stoelen en ook krukjes. Bij het afscheid kregen we zo’n krukje mee. Natuurlijk staat deze als een zeer warme herinnering in onze winkel!
 
2016-07-26
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency