Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Prieto Pariente: nieuwe generatie, nieuwe ambitie, aug. 2019
José Pariente heeft een mooie naam in Rueda en ver daarbuiten. De wijngaarden, een groot deel heel oud, liggen in het hart van de Rueda-appellatie, op een hoogvlakte op 750 meter boven zeeniveau. De grond is er vlak en steenachtig en is onderhevig aan een hard landklimaat. 
Tijdens de uitgebreide rondleiding door Ignacio Prieto Pariente viel op hoe technisch geavanceerd het wijnmaken wordt benaderd. De wijnen zijn superzuiver!
Men werkt onder andere met ovale vaten van klei en beton. Dat maakt bijvoorbeeld de Cuvée Especial heel bijzonder. Een heel elegante wijn, met een sterke mineraliteit. De vorm en het verschil in temperatuur op verschillende hoogtes in de ovale vaten creëert een circulaire stroom, waardoor het effect van de lie versterkt wordt. 
Ignacio en zijn zus Martina nemen het wijnhuis zo langzamerhand over. Vanuit een ambitie om meer te betekenen in de wijnwereld hebben zij een lijn uitgebracht onder de naam Prieto Pariente.
De kern van deze nieuwe uitdaging is gebaseerd op de selectie van zeer oude wijngaarden uit de provincie Valladolid. Martina en Ignacio geloven sterk in een duurzame wijnbouw en in het respecteren van de oorsprong.
De oude wijngaarden geven zeer lage opbrengsten en zijn gelegen in Castilië en León, in de provincie Valladolid en in de berggebied Sierra de Gredos. Heel bijzondere wijnen!

.
2019-08-07
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency