Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Lunchen tussen de cuves bij Château Violet, Sauternes, okt. 2022
Ik was zo benieuwd hoe Sauternes zou zijn. Nog niet geoogst hangen de wijngaarden vol met druiventrossen, voor een deel aangetast door de edele rotting. En ondanks de niet zo fijne aanblik, smaken de druiven echt heerlijk! Wat bijzonder dat deze schimmel altijd als vijand wordt gezien. Behalve wanneer de druiven zo volrijp in het najaar in de buurt van rivieren hangen. Dan wordt de schil aangetast van de druif, de concentratie loopt op en het resultaat is een wijn met bijzondere aroma's, lekkere dikte en net genoeg zoet.
Te gast bij Château Violet. Dat betekent verwend worden met verschillende jaargangen, lunchen tussen de cuves aan een tafel met brocante servies, eten met servetten die overgrootmoeder nog geborduurd heeft en mooie verhalen uit het verleden.
De families van Violet en Rieufret vormen één gezin. Vader en dochter Pauline 'doen' Rieufret, moeder en 2 andere dochters ontfermen zich over Violet. 2 totaal verschillende bedrijven, eenzelfde cultuur van gastvrijheid, bescheidenheid en kwaliteit!
2022-10-10
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency