Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Op herhaling bij Laurent Miquel, juni 2019
Moet je dat doen: voor de 2e keer dezelfde wijnreis naar Laurent en Neasa Miquel? We hadden een uitnodiging en Dennis kon dit keer niet mee vanwege de recente gezinsuitbreiding. Dus... dan toch maar aangemeld voor deze reis. En wat ben ik daar blij mee geweest!
Laurent Miquel is een goed verteller en zijn zucht naar innovatie maken dat er in de 2 jaar na mijn eerste bezoek wel degenlijk veranderingen zijn. Tel daarbij op dat ikzelf natuurlijk ook 2 jaar extra kennis en ervaring heb mogen opdoen. Kortom zeer interessant.
Klimaatverandering is een echt issue. Dat zit 'm vooral in de onvoorspelbaarheid. Laurent vertelt daarbij dat in de '90er jaren eigenlijk 90% van de jaren hetzelfde verleiep. Nu is elk jaar anders en zijn de uitschieters ook heftiger. Dat vereist aanpassing van wijngaardbeheer en wijnmaken. De wijnen worden met de nodige frisheid gemaakt; daartoe vermijd Laurent alle contact met zuurstof tijdens de wijnbereiding en wordt de temperatuur laag gehouden. Superinteressant om alle processtappen nog een keer de doorlopen!
Te paard hebben we de wijngaarden verkend en uiteraard zijn alle wijnen ruim doorgeproefd. De gastvrijheid van deze familie is enorm; je bent echt te gast in hun eigen huis, we hebben een aantal malen samen aan tafel gegeten. Echt weer een mooie verwennerij!
2019-06-02
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency