Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Over grote hoogte naar Errazuriz in de Aconcagua Valley, febr. 2016
Met de bus over de Andes naar Chili. Zo begon ons bezoek aan Errazuriz. De mooiste weg ooit gereden! Een duizelingwekkend steile afdaling met 10-tallen haarspeldbochten. Fantastisch.
Het land is rijk aan bergen. Per dal is de impact van de koude stromen vanuit zee anders, omdat sommige dalen meer open zijn vanuit zee (zoals de Aconcagua Valley) en andere juist meer afgesloten. Door in het gebied te zijn geweest, snap je veel beter hoe dat werkt!
Errazuriz heeft haar wijngaarden verspreid over de hele Aconcagua Valley. Zowat koel-klimaat wijngaarden aan de kust en landinwaarts een aantal warmere plekken. Dat verklaart de enorme breedte van het assortiment wijnen.
Errazuriz is echt een 'laddermerk': van een doordeweekse wijn van €7,95 tot aan de absolute wereldtop met bijvoorbeeld de wijn Chadwick uit de buitenwijken van Santiago. 
Superleerzame dagen zijn het. In de wijngaarden uitgebreide rondleidingen met veel uitleg over vernieuwingen in het wijngaardbeheer. Hetzelfde in de kelder. 
Gastronomisch hebben we alle gelegenheid de wijnen in combinatie met gerechten te ervaren. Kortom, een geweldige reis met alle lof voor de gastvrijheid van Errazuriz.

 
2016-02-28
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency